Unutkanlığa Hangi Yiyecekler İyi Gelir?
Genç yaşlı demeden birçok kişinin ortak derdi olan unutkanlıkla mücadelede birtakım besinler öne çıkar. Antioksidan muhteviyatlı meyve ve sebzeleri öneren uzmanlar, bilinç güçlendiren gıdaları ise şöyle sıralıyor...
CEVİZ: Her gün ceviz yenilmesi, belleği canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni anımsatan bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için tesirlidir.
KARANFİL: Çay gibi demlendikten sonra tatlandırılarak içildiğinde belleği kuvvetlendiriyor, zihniaçıcı ve unutkanlığı geçirici etki gösterir. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor.
KIRMIZI BİBER: Bilhassa acı biber belleği kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.
NAR SUYU: Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı tesirli koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.
ÜZÜM: Bilhassa kurutulmuş üzüm belleği güçlendirir. Unutkanlık amaçlı günlük olarak yenilmelidir.
YEŞİL ÇAY: Konsantrasyonu arttıran yeşil çay, antioksidan özelliğiyle beyni ve diğerorganları korur. Yeşil çay taze demlemeli ve sıcak veya soğuk olarak içilmelidir.
SOĞAN: Beyinsel aktiviteleri fazlalaştırır. Zihin yorgunluğuna faydalı olmaktadır. Vücut direncini güç verirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur.
BİBERİYE: Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkiyi bulunmaktadır.
DOMATES: Likopen, domateste bulunmakta olan güçlü bir antioksidandır ve bilhassa serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatına karşı koruma sağlar.
KEREVİZ: Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalı olmaktadır.
İlgili aramalar: unutkanlığa ne iyi gelir, unutkanlığa iyi gelen yiyecekler