Ağız Kokusunun Çaresi

Ağız Kokusunun Çaresi
Ağız kokusu hem kendimizi hemde çevremizi huzur­suz eder­. Ağız Kokusu kişi­lerin yaşam biçimi etkileyen,sosyal yaşamını sınırlayan mü­him problemlerin başın­da yer a­lır­­.

Tükürük bezleri­nin görevi; tükürük salgılamma­sı ve bu salgıyı da ağız içerisi­ne iletmekle ile görevlidir­­. Kişilerin Gün içinde besin­lerin az alıma­sı (buna açlık ile karşılaştıra­biliriz) ya da susuz kalma gibi ne­denlerden  ötürü ağız içinde tükürük miktarı azalış gösterir­­.Aynı şekil­de gece tükürük salgısı uykuda bütünüy­le sıfırlanıyor­. Ağızdaki tükürük üretimi azalır, ağız kendisi­ni temizlemek amacı ile gereksinim duyduğu sıvıyı bulamazsa bilhassa sabahları uyandığımızda ağız kokusu olmaktadır Hangi hastalıklar tükürük yapımı­nı azaltır?

Kişisel kaynaklı sebep­ler hari­cinde antihistaminikler, tansiyon ilaçları, psikiyatrik ilaçlar, şeker hastalığı, kansızlık ve ateşli hastalıklar da tükürük yapımı­nı azaltan sebep­ler olarak dikkat çekiyor­. Bun­dan başka ağız içinde oluşmuş bir enfeksiyon, ilerlemiş bir diş eti hastalığı ağızda kokuya neden  olabilmekte­dir­­.

Suyun ağız kokusu üstündeki güçlü etkisi

Çeşitli sebep­lerle azalan tükürük miktarını, olma­sı lazım olan düzeye getirmede su içmenin mü­him bir etken  olduğunu, günde 2 litre su tüketilmesi­nin diş sağlığını korumaya ve tükürük kaynaklı ağız kokusunu engellemeye destektir­­.Yoğun olarak çay, kahve içmenin ve şekerli besinler tüketmenin ağızdaki bakterilerin artışı­na neden  olacağını ve bunun sonu­cu olarak da ağız kokusu yaşanmaktadır, bu yiyecek ve içeceklerin azıcık bir miktar tüketimi gerekmektedir.

on 23 Şubat 2016 Salı | , | A comment?
0 responses to “Ağız Kokusunun Çaresi”

Leave a Reply