Soğuk Havada Terlemenin Nedenleri
Soğuk Havada Terlemenin Nedenleri
Havalar gittikçe soğumaya başladı. çevrenizdeki herkes kat kat giyiniyor. Siz ise üzerinizi kalın giyinmediğiniz halde terliyor musunuz? Bilhassa koltuk altlarınız hep ıslak mı? O zaman botoks yaptırmayı düşünebilirsiniz.
Yoğun çalışanlar ve giyimiyle ön planda olan mesleğe sahip kişilerin imdadına terlemeye karşı yaptırdığı botoks uygulamasını Hisar Intercontinental Hospital Nöroloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Göksel Somay’dan öğrendi
Bilhassa stres, heyecan, uyarıcı ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri değişiklikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, kullanılan ilaç ve hormonların aşırı terlemeye neden olabileceğini belirten Doç. Dr. Somay; "Terleme cildi nemlendirerek vücut ısısını sabitler ve vücutta bulunan toksinlerin atılmasına imkan vermektedir. Tamamen doğal olan bu süreç birtakım kişilerde istenmeyen şikayetlere neden olabilir.
Bilhassa koltuk altı bölgesindeki terleme kişiyi görünümü sebebiyle huzursuz ederken; koku sebebiyle de zor durumda bırakmaktadır. Zira pudra, krem veya spreyler terlemeyi bütünüyle kesme özelliğine sahip olmaz; fakat kısa süreli geciktirebilir. Oysa botoksla çok tesirli ve uzun süren kalıcılık sağlamak olanaklı. diye konuştu.
Botoks uygulaması nasıl yapılır?
30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen botoks; bilhassa koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanılır. İşlem yapılma dan evvel terleme probleminiz olan bölgelere iyot-nişasta testi yapılır ve aşırı terlemenize neden olan aktif alanlar tespit edilir. Bu alanların yaklaşık 2 mm derinliğine çok ince uçlu iğnelerle Botoks ilacı enjekte edilmektedir.
Botoks uygulaması, uygulama bölgesinde terleme işlevini geçici olarak, bütünüyle ya da belirli bir şekilde azaltarak etkisini göstermektedir. Botoks’un etkiyi geçici olduğu amacıyla yapılmakta olan operasyon istenirse 6 ila 8 ay gibi uzun aralıklarla tekrarlanabilir. İşlemin hemen ardından günlük hayatınıza rahatça dönebilirsiniz. 18 ila 65 yaş aralığındaki herkesin yararlanabileceği bu uygulamanın neticesini 2 ila 4 gün içinde görmeniz olanaklıdır.
Kimlere Botoks Yapılmaz?* Hamilelere,
* Emziren annelere,
* Cildinin üstünde enfeksiyon olan hastalara,
* Myasthenia Gravis (özellikle kaslarda görülmekte olan kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları bulunanlara,
* Aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara,
* Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar kullanan hastalara botoks uygulaması yapılmaz.
İlgili aramalar: soğuk havada neden terlenir, soğuk havada terlemenin tedavisi, aşırı terlemenin tedavisi var mı, koltukaltı teri nasıl önlenir