Şalgam Suyu Gerçekten Faydalı Mı?

Şalgam Suyu Faydalı Mı?

Bazıları şalgam suyunu yere göğe sığdıramazken  bazısı ise şalgam suyunun hiç bir yararı olmadığını iddia etmektedir­­. Doğal metodlar­la edilmiş ve içerisinde katkı maddesi olmayan bir şalgam suyunun faydası­nın bulunmadığı söylemek kuru gürültü yapmaktan başka bir şey olmaz­. Şalgamın faydaları olmadığını söyleyenlere kesin bir dille karşı çıkıyoruz fakat şalgamın bir ölümsüzlük iksiri olmadığı­nı da belirtmek isteriz­. Şalgam suyunu faydalı olduğun­dan aşırı tüketmek, bir çok ciddi sağlık problemleri­ni da beraberinde getirecektir­­. Şalgam suyu için azı karar birçoğu zarar diyebiliriz­. Şalgamla ilgili uzman görüşünü aşağıda okuya­bilirsiniz­.

Kışın tam ortasına geldiğimiz şu günler­de soğuk algınlığı oldukça yaygın bir rahatsızlıktır­­. Bilhassa yoğun çalışanlar ve beslenmesine dikkat edemeyenler bağışıklık sistemleri zayıfladığı an­da grip ve soğuk algınlığı ile yüz yüze geliyor­. Bağışıklık sistemi­ni kuvvetlendirici özelliği ile vücut direnci­ni arttıran şalgam suyu tam da bu an­da gereksinim duyulan doğal şifa kaynağı­.

Yüzyıllardır Anadolu’da yemeklerin, öncelikli olarak de etlerin yanın­da hazmettirici olarak tüketilen  şalgam suyu vücut direnci­ni arttırıp hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici özellikler sunuyor­. İçeriğindeki A* B* C grubu vitaminlerle kalp* damar hastalıkları­nın yanın­da boğaz iltihabı sorununa da iyi gelen  şalgam suyunun faydaları say say bit­miyor­. Soğuk algınlığı­nın ilerle­yerek boğaza hat­ta ciğerlere indiği haller­de en  iyi bitkisel çözüm; göğsü yumuşatıp, akciğer ve bronşları temizleyen  şalgam suyu­.

ŞALGAM ANTİBİYOTİK İLAÇ GİBİDİR

Vücuttan toksinleri atmaya yarayan ve kansızlık amaç­lı ideal bir ilaç olan şalgamın yaprakları da kökü gibi kalsiyum, demir, bakır ve iyot içeriyor­. Çocukları­nın gazlı meşrubatlar içme­si hususun­da kay­gı duyan aileler, bitkisel bazlı bu içeceği onların günlük demir, bakır ihyiyaçları­nın karşılanma­sı yönün­den  da oldukça önemsiyorlar­. Anti* enfeksiyon olarak bilinmekte olan bu doğal içecek, annelerin grip mikrobuna maruz kalmış çocuklarına gönül rahatlığıyla içirebilecekleri ender ürünlerden­.

Aileler, küçük yaşlar­da sıklık­la hasta olan çocuklarını mümkün mertebe antibiyotikten  uzak tutmaya çalışıyorlar­. Böyle haller­de alternatif tıbbı ve bitkisel çözümleri arayanlara fiyatı­nın uygunluğuyla da dikkat çeken  şalgam suyu oldukça cazip geliyor­.

K­.B­.B­. Uzmanı Op­.Dr­.M­.Sezai Yavaşça: Şalgam(Brassica napus) kökleri sebze olarak yenilebilen  turpgillerden  bir bitki tipidir­­. 100 gram şalgam içerisinde ; 23 kalori,0­.2gr yağ, 24 mg fosfor, 35 mg kalsiyum, 188 mg magnezyum yanısıra B1 vitamini, B2 vitamini , B3 vitamini ve C vitaminleri içerir­­. Havuç (Davas carota) maydanozgiller ailesin­den  etli kökleri için yetiştirilen  bir bitki olup,A,B,C,D ve E vitaminleri açısın­dan zengindir­­. Özellikle Adana ve Mersin yörelerinde bu iki şifa kaynağı sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle hazırlanan ŞALGAM SUYU bütünüy­le organik bir karışdır ve hiçbir kimyasal katkı içermez­. Şalgam suyunu doğal üretenlerden alınız. Fabrikasyon şalgam sularında tuz oranı yüksektir ve birçoğunda katkı maddesi olmaktadır.

Yıllardır çok sevilerek içilen  ve güney illerimi­zin vazgeçilmezi olan şalgam suyu, bu gün bütün dünyada ciddi araştırmalara konu olur­. Bilhassa Çin’de yaşanmakta olan SARS GRİBİ esnasın­da Çinli araştırmacılar tarafı ile ısrarla tüketimi önerilmiş ve ülkemizden  Çin’e Şalgam suyu ihraç edilmiştir­­. Kışın yaşanacak gripal enfeksiyonlar­dan korunmada ihtiva ettiği Vitamin C ve prebiyotik etkisin­den  ötürü şalgam suyu içilişi şiddetle tavsiye edi­lir­­.

on 8 Şubat 2015 Pazar | , | A comment?
0 responses to “Şalgam Suyu Gerçekten Faydalı Mı?”

Leave a Reply