Çiller Nasıl Geçer?
Çiller Nasıl Geçer?
Güzelliğimizi gölgelediğini düşündüğümüz ve aynanın karşısında durduğumuzda epey canımızı sıkan çil lekeleri, ya doğuştan kalıtsal olarak var olur veya uzun bir müddet güneşte kaldığınız için güneş ışığından ötürü meydana gelmektedir. Tıpta ise cilt içerisinde yer alan melatonin isimli maddenin yükselmesi ve cilt üstünde bir noktada toplanmasından ötürü çil lekesi meydana gelmektedir.
Çil lekeleri yalnızca yüz bölgesinde oluşmaz. Yüzün yanı sıra boyun bölgesinde, sırtta ve omuzlarda da çil lekeleri olabilmektedir. Genelde yaz mevsiminde artan çil lekeleri kış mevsimine doğru azalış eğilimi göstermektedir.
Çil Lekeleri Kimlerde Görülür?
Çil lekesi yukarıda da açıkladığımız gibi eğer doğuştan kalıtsal olarak gelmiyorsa daha çok güneşte uzun süre kalan, cildi oldukça duyarlı ve açık tenli kişilerde daha sık görülebilir.
Çiller Nasıl Geçer?
Çil lekelerini geçirmek amacı ile evde kolay metodlar uygulayabilecek olduğunuz gibi, sağlık kuruluşlarında bazı tıbbi tedavi yöntemleri ile de çil lekelerinizden kurtulmanız mümkün. Lakin tedavi yöntemlerinden bahsetme den evvel her lekenin çil lekesi olamayabileceğini, bazılarının bazı cilt hastalıklarının belirtisi hatta kansere yol açabilecek bir huzursuzluk olabileceğini de ifade etmekte fayda bulunmakta. Bundan dolayı cildinizde mevcut olan lekelerin gerçekten çil lekesi mi , değil mi ayrımını yapabilmeniz için uzman bir cilt doktoruna öncelikli olarak danışmanız daha yararlı olur.
Çil Lekelerini Yok Etmek İçin Ne Yapabiliriz?
En kolay yöntemlerden biri limon suyu maskesi yapmaktır. Çil lekesini yok etmek amacı ile temiz bir pamuk parçasına bolca limon sıkın.Sonrasında bu pamuğu çil lekesinin bulunmuş olduğu yere koyarak 10* 15 dk süre bekletin. Sonrasında o bölümü ılık su ile yıkayarak durulayın. Bu işlemi günde 1 ila 2 defa sıklıkla uygulayınız. Bir süre sonra çil lekeleriniz kaybolacaktır.
Limon suyu maskesinin dışında çil lekelerini kaybetmek amacı ile cilt doktorunuzun tavsiye edebileceği veya eczanelerden temin edebilecek olduğunuz beyazlatıcı kremler de kullanabilirsiniz. Lakin bu çeşit kremler çil lekelerinizi bütünüyle ortadan kaldırmayacak, geçici çözüm sağlayacaktır. Çil lekesi tedavisi maksadıyla aynı zaman da tıbbi metodlar de mevcuttur. Bunların en başında lazer tedavisi gelmektedir. Bundan başka cildi soyma işlemi olarak bilinmekte olan ve son yıllarca sıkça başvurulan mikrodermabrazyon uygulaması ile de çil lekelerinden kurtulmak olanaklı olur.